Szépséges szombati napot Neked!

4 tanulságos pontot hozok neked az életünkből, amit szeretnék veletek megosztani.


1 ) A gondolat hatalmáról
Biztos, hallottátok, hogy a gondolataink mi magunk vagyunk. Mit jelent ez? Egyszerűen hiszünk azoknak a gondolati mintáknak, amiket évek óta tanítanak nekünk. Egy sor olyan gondolatunk van, amelyek nem a mieink! Tanultunk az iskolában, tanultuk a szüleinktől, tanultuk a hozzánk közel állóktól.
Gondold csak végig, hány önelálló gondolatod és tapasztalatod van? Mi az amiről Te magad tudod, hogy egész biztosan igaz?

2) A gondolat végrehajtó ereje
Egyszerűen az van, amit igaznak hiszel. Aminek valóságot adsz. Aminek igazságot és értelmet adsz. Nem láthatsz mást az életedben, csak aminek az igazságát el tudod hinni. Ha azt hiszed, hogy az élet rossz, akkor valóban azt is fogod tapasztalni. Ha abban hiszel hogy megoldások vannak, akkor azt fogod tapasztalni. Meg kell látnod, hogy az előzetes elvárások azok, amik irányítják az életed.

3) A félelem ereje
Félelmeink többfélék lehetnek: kiközösítéstől való félelem, egy esemény bekövetkeztétől való félelem, kurdarctól való félelem. Az egyetlen közös ezekben, hogy elveszik az energiát. Amikor félünk, nem tudunk reálisan gondolkodni, nem látjuk a fától az erdőt, így megoldást sem találni. Amikor nagyon félünk, érdemes egy kicsit visszavonulni, és egy papíron levezetni a lehetőségeket, eredményeket. Amikor visszalépünk, akkor feltárulnak a megoldások. Ha végképp nem megy egyedül, segítségre lesz szükség  egy barát, vagy szakértő személyében

4) A komfortzónából való kilépés
Nem szeretjük az ismeretlent. Még akkor sem, ha a megszokott nem ad fejlődést, nem érezzük jól magunkat, és nem érünk el sikereket. A komfortzónában nem szorongunk, legalábbis semmi olyantól nem , amit már ismerünk. Ezeket rutinosan kezeljük, és rutinosan intézzük el. Még a bánataink, a fájdalmaink is rutinon alapulnak.
Vannak, akik élvezettel maradnak ebben a helyzetben. Az önsajnálat éppolyan erős, mint a külvilág hibáztatása. Így nehéz ezektől megválni, mert nem kell felelősséget vállalni.

Ha szeretnél változni, nyílni, felismerni a gondolati csapdákat, gyere el az Önismereti Workshopra!
Kiscsoportos, így könnyen megnyílhatsz, és fejlődhetsz!
A tréning időpontja: 2018.11.04. 9-17 –ig (egy óra ebédszünet)
A jelentkezés feltétele a workshop díjának befizetése illetve az alábbi jelentkezési lap kitöltése.
https://parkapcsolatmuhely.hu/esemenyek/

A workshop díja 14.900 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük