Te is azok közé tartozol, akik úgy érzik, hogy nem boldogulnak az életben? Akik szerint minden napjuk egyforma, nem tudsz örülni semminek, a körülötted lévő világot észre sem veszed? Mi akadályoz abban, hogy ÉLJ?

  • Egyik lehetőségként merül fel hogy a gondolataid, a múltbeli mintáid, amik meghatározzák, hogy mit gondolsz magadról, az életedről. Elraktározol minden apró sértést, mondatot, gondolatot, és ezekből építed fel önmagad, a személyiségedet. Egyszer valaki mondott valamit, és te elhitted, mert fontos embernek gondoltad, felruháztad hatalommal, erővel, így hitelt adtál a szavainak.  Lehet Ő a szülőd, lehet a tanárod, a barátod, sok mindenki hatott rád életed folyamán.
  • Amit nem tanítanak meg nekünk, az az, hogy kérdőjelezzük meg. Sosem kérdőjelezzük meg azt, amit mondanak nekünk, és sosem tesszük fel a kérdést, hogy mi lenne, ha nem hinnénk el rögtön, amit rólunk mondanak, hogy nem fogadjuk el igaznak automatikusan a ránk vonatkozó ítéletet.
  • Persze ez borzasztó nehéz, nekem magamnak is évekbe tellett, mire az első fixálódott gondolatomat megkérdőjeleztem. Még további hónapokba, míg az első viselkedésemet-reakciómat megváltoztattam, és az első NEM szócskát kimondtam. Először még bűntudatom volt. Aztán már élveztem, mert rájöttem, hogy a világ ugyanúgy forog tovább.
  • Fogadd el, hogy csak a te fejedben gondolod tovább! A másik ember elmondja és túllép a dolgon. Minden további dolog csak agyalás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük