Ha már könnyed technikáknál tartunk, amelyek nem kerülnek pénzbe, – és még csak nem is gyémántok, mint amit XY –né szerint minden nő megérdemel -…. Folytassuk a sorozatot!

Az első részben olvashattunk a „köszönöm” technikáról, most egy még ennél is kevesebb erőfeszítést – viszont gondoskodást igénylő módszerről lesz szó, amely a saját házasságomban remekül működik. Emlékszünk a szerelem és az együttélés kezdeti szakaszaira? Amikor reggel még forró öleléssel és búcsúcsókkal indítjuk a másikat a munkába? Hova tűntek ezek a percek egy idő után?

Ha hosszabb ideje élünk kapcsolatban, akkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, értékelni a társunkat. Ennek az első apró jele például a reggeli búcsúzás, illetve a hazaérkezéskor tanúsított közönyös, odavetett köszönés. Ez ellen is remekül lehet tenni egy kis odafigyeléssel, és szervezéssel.

A saját házasságomból vett példával: mai napig kikísér a Párom a kapuig, (igen, télen is! ); Ő nyitja ki, köszön el puszival, és így megyek el dolgozni otthonról. Mennyivel másabb érzés ez, így, mint egyedül nekiindulni. Én imádom ezt a gesztust, és talán Ti is értékelnétek ezt saját kapcsolatotokban.  Természetesen tudom, hogy ez nem megvalósítható mindenhol, logisztikai, időfaktori különbözőségek miatt, de mindenki tud ötleteket kitalálni arra vonatozóan, h mi legyen az Ő saját kis bejáratott saját szertartása. Mert szertartásokra nagy szükség van. Erősíti az összetartozás, a megbecsültség érzését.

Drága barátnőm például üzeneteket hagy kis cetliken a párjának, meglepetésszerűen elhelyezve a lakásban. ÉS higgyétek el, a Párja valóban értékeli ezeket az üzeneteket:  szeretve érzi magát ettől az apró gesztustól.

De a példákat hosszan lehetne sorolni, a lényeg mégis azon van: mi a Te saját, működő, apró figyelmességed, bejáratott kis működő szertartásod ami fenntartja azt, hogy fontos a Társad? Miből érzi azt, hogy szeretve van?

Ha megosztanátok velem a saját életetekből vett sikeres példákat, nagyon örülnék neki! Szépséges napot Nektek!

Fotó : www.zug.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük