A kapcsolatok egyik legnagyobb ellensége az elhidegülés, aminek több oka is lehet, de az egyik, viszonylag könnyen kezelhető ok, hogy nem töltenek elég időt együtt a párok.  Viszont nagyon nem mindegy milyen is ez az együttlét, amiről beszélünk. Manapság sokat hallani a minőségi idő fogalmáról. Te tudod mi az? A minőség, a minőségi dolgok társadalmunkban egyre inkább leértékelődnek. Ma már minden instant, gyorsan cserélhető, hamar eldobható. Sajnos igaz ez a legapróbb dolgoktól kezdve, mint egy tárgy, egészen a valóban fontos dolgokig – mint a kapcsolataink; hiszen ma már egy válás, úgymond sikk is lehet.

Ha számodra fontos érték akár a szerelmi kapcsolatod, akár a barátságaid, akkor érdemes belefektetni a minőségi időbe.  Befektetés szóval NEM anyagi jellegre utalok, sokkal inkább értő figyelemre, közös – egymásnak fontos időtöltésekre. Tudd meg, mi az, amit a Párod igazán szeretne, mitől töltődik fel, és mi lenne az, amit értékelne, ha együtt élnétek át.

Ha nem is szereted, mondjuk a focit, – férfiként pedig esetleg a vásárlást -, időnként engedj, és töltekezz fel az Ő kedvéért az Ő öröméből.  De a számomra legkedvesebb minőségi idő a beszélgetés – ezt bárhol lehet, otthon, egy séta alkalmával, vagy egy jó étteremben vacsorázva: a legszebb az, hogy kimeríthetetlen változatosságú programokból választhatunk. A lényeg: a társunk érezze azt, hogy most Ő a fontos nekünk. Ezt a figyelmet megsokszorozva kapjuk vissza. Hiszen amennyit beleteszünk egy kapcsolatba, annyit is kapunk vissza.

Az egymásra fordított minőségi idővel az elhidegülést nagyon szépen vissza lehet fordítani.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük