A házasságokban-párkapcsolatokban fennálló tartós kríziseket általában nem lehet önállóan, segítség nélkül megoldani. Amikor a felek, már hosszabb ideje bennragadtak egymás játszmájában, akkor a viták, veszekedések mintegy automatikusan működésbe lépnek. Kellő önkritika és rálátás nélkül ezeket általában nem tudják kezelni. Ekkor lehet szükség segítségre, egy külső támogató részéről. Jó, ha ez a támogató, segítő, nem közeli ismerős, barát, illetve rokon, mert annak szimpátiája illetve antipátiája megnyilvánulhat, ezért nem lehet szó elfogulatlan véleményről.
A párkapcsolati terápiában a terapeuta mindkét felet meghallgatva ítélkezés mentes képet alkot a pár kapcsolatának jelenlegi helyzetéről. Illetve segít a pároknak a hatékony kommunikáció létrejöttében. Nagyon fontos, hogy kialakuljon a bizalom, hogy oldott légkörben rábízzák a harmadik félre a belső vívódásaikat, haragjukat, csalódásaikat.
Egy-egy ilyen coach ülés alatt nagyon sok minden kiderülhet, és oldásra kerülhet. A párok feladatokat is kapnak, tehát arról sincs szó, hogy a terapeuta maga végezné el a munkát.
Ha úgy gondolják, hogy segítségre van szükségük, akkor várom Önöket szeretettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük