Párkapcsolódás. A szó jelzi érzékletesen, hogy egy Pár kapcsolódik itt egymáshoz, s ez a kötődés jóval erősebb, mint egy szokványos ismeretség, barátság. A mai témánk az lesz, hogy miért akarunk párkapcsolódni? Az erre adandó választ sokan kézenfekvőnek gondolják: mert nem jó egyedül, mert mindenkinek kell egy társ, mert párosan szép az élet. Bármelyik megoldást is vágja rá az ember ösztönösen, elmarad az, hogy mi a VALÓDI indok a párkeresésre? Ahányan vagyunk annyiféle indíttatásból vágyunk párra. Nem kizárólag a szerelem sodor valakit a másik útjába. Van aki támaszt keres, más anyagi előnyöket, megint más szórakozásra vágyik egy stabil társ oldalán, és természetesen ott a nagy betűs szerelem is. A felsorolásnak koránt sincs vége, teljesen egyedi módon jelenhetnek meg a vágyak az egyes emberek életében.
Mit gondolsz a Te indítékod mi valójában? Miért keresel társat? Mi az, ami miatt azt gondolod, hogy neked szükséged van erre? Mit adna meg neked a másik, ami nincs meg önállóan?
Ha van kapcsolatod, akkor érdemes megvizsgálni, magadban, hogy igazából mi köt össze a másik emberrel? Mi az, ami miatt pont őt választottad?
Ez az első kérdés, amit fel kell tenni ahhoz, – legyél akár szingli akár páros életben lévő – , hogy őszinte kapcsolatot építs ki valakivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük